Roosen BPL lanceert de nieuwe EASY-UP Licht, flexibel en snel hijsen.

De pneumatische BPL EASY-UP is een uitermate ergonomische kabelbalancer. De BPL EASY-UP is uitgerust met een gebruiksvriendelijke
1-handsbediening en een veiligheidshaak als lastopname. Daarmee is het toestel multifunctioneel inzetbaar voor het hijsen van vrijwel alle producten. De BPL EASY-UP is optioneel leverbaar in een versie welke verplaatsbaar is middels een heftruckvoet. Naast deze kabelbalancer, bieden wij op maat gemaakte handlingsystemen aan, welke bijvoorbeeld voorzien zijn van een klantspecifieke lastopname.

 

De voordelen tegenover een kolom-zwenkkraan:

  • Hoge hijs- en daalsnelheid
  • Knikarmen voor licht bewegen
  • Eenvoudig positioneren
  • Parkeerremmen op de draaipunten
  • Volledig pneumatisch
  • Snelle levertijd
  • Eenvoudig zelf te monteren
  • Inclusief montagematerialen

Roosen Industries neemt Smits Machinefabriek en A.S.T. Suspension over

“We breiden hiermee onze mogelijkheden verder uit als totaalaanbieder in de metaal- en mechatronica markt.”
Roosen Industries, een internationaal georiënteerd familiebedrijf , gespecialiseerd in hoge precisie CNC bewerken , plaatbewerking, industriële handling (BPL), stallenbouw voor de paardensport en mechatronica montage met productie-units in Eersel (Nederland) Arendonk (België), Haelen (Nederland) en Kanpur ( India) heeft een akkoord bereikt over de overname van Smits machinefabriek uit Valkenswaard en dochteronderneming A.S.T. Suspension.

Smits machinefabriek is gespecialiseerd in kleine tot grote series machineonderdelen en mechanische samenstellingen voor de industrie, vanaf de ontwikkelfase tot indien gewenst eindassemblage en testen. Smits machinefabriek is o.a. actief als toeleverancier voor de semiconductor industrie, elektronenmicroscopie, als producent van zeer nauwkeurige delen voor medische scanapparatuur en breed aanwezig in de algemene machinebouw.

A.S.T. Suspension ontwikkelt en produceert hoge kwaliteit AST schokdempers en premium Moton schokdempers voor de auto(racerij), speciale voertuigen en vele industriële toepassingen.
De 60 hoogopgeleide medewerkers, waaronder huidige directeur Peter Smits, zullen behouden blijven voor het bedrijf en voegen zich bij het team van Roosen.

Smits is altijd erg actief geweest m.b.t. opleiden van jonge medewerkers in hun vakmanschap, waarvoor het bedrijf erkenning heeft gekregen o.a. als beste leerbedrijf van Nederland. Ook heeft een van de medewerkers de persoonlijke prijs voor de beste praktijkopleider van Nederland gekregen.

Peter Smits: “Het is een mooie strategische vervolgstap voor Smits om in het geheel samen met  Roosen Industries naar een nog hoger niveau te gaan en onze specialistische expertise nog breder in te kunnen zetten. De specialismen zijn o.a. het produceren van middelgrote tot grote precisiedelen met de nieuwste CNC technieken, zoals het CNC carrousel draaien tot ca 1800 mm. Ook kan een  ruime diversiteit aan  gerobotiseerde CNC draaimachines en  diverse geautomatiseerde 4 & 5 assige freesbewerkingscentra van diverse groottes worden ingezet.

Daarnaast is de specialisatie in het CNC rondslijpen en honen een unieke mogelijkheid die men zelden elders vindt.
Als onderdeel van Roosen Industries zijn we nu in staat onze productiemogelijkheden bij een nog breder klantenbestand onder de aandacht te brengen en denken we internationaal nog verder te kunnen groeien. Zo zal o.a. de combinatie van het produceren van precisiedelen in India de concurrentiepositie enorm versterken.”

Met deze overname – in goede banen geleid door Hands-on Capital-  bouwt Roosen verder aan de strategie van complexe CNC verspaning en plaatwerk in Europa met hoogwaardige CNC productie in de eigen vestiging in India.

Gandert Roosen: “Met de toevoeging van Smits machinefabriek en A.S.T. suspension aan onze groep geven wij invulling aan onze strategie om nog nauwer samen te werken met onze klanten en nog prominenter mee te kunnen denken vanaf de ontwikkelfase. We kunnen zowel invulling geven aan hoogwaardige productiebehoeften als zeer complexe ontwikkelvragen van industriële klanten. Door de overname van Smits breiden we met name onze verspanende capaciteit -vooral gericht op grotere afmetingen dan wij tot nu toe konden aanbieden- uit en voegen we de ruime en grote diversiteit aan productiemogelijkheden van Smits toe aan onze competenties. Met de overname ontstaat een nog uitgebreider pakket aan productiemogelijkheden. Dit, in combinatie met ontwikkeling en hoogwaardige productie in India, verstevigt de positie van Roosen Industries als system supplier .”